Prof. Dr. Gerlinger Imre

Tisztelt Olvasó!

Weboldalam megújult formában és frissülő tartalommal a továbbiakban a drgerlingerimre.hu címen olvasható.

Böngészőjét 30 másodpercen belül automatikusan átirányítjuk az új oldalra.

Megoldás az allergiás szénanáthában szenvedőknek:
Rhinolight fényterápia

A Rhinolight speciális összetételű, nagy intenzitású hideg fény, mellyel az orrüreg nyálkahártyáját megvilágítva a szénanátha tünetei jelentősen csökkenthetők vagy megszüntethetők. Egy teljesen eredeti, új magyar szabadalomról van szó, amely iránt napjainkban egyre erőteljesebb nemzetközi érdeklődés mutatkozik. A fájdalommentes, néhány perces orvosi beavatkozás kimagasló hatékonyságának köszönhetően a páciensek életminősége már egy-két kezelés után javulhat. A fényterápia hatása tartós, mind a szezonális, mind az egész éven át tartó szénanátha esetén akár hónapokon át tartó tünetmentességet biztosíthat. Monoterápiában vagy gyógyszeres kezeléssel kombinálva is ajánlott. A Rhinolight az orrnyálkahártya speciális összetételű fénnyel történő megvilágítását jelenti. Klinikailag tesztelt eljárás, amely tartósan enyhíti a szénanátha legtöbb tünetét: az orrfolyást, tüsszögést, orrviszketést, orrdugulást és szájpad viszketést.

Alkalmazása mindössze néhány percet vesz igénybe és abszolút fájdalommentes.

A tünetek megjelenésekor a Rhinolight fénykezelést két héten át, kúraszerűen kell alkalmazni, a kezelések számát a szakorvos javasolja.

A Rhinolight az antiallergiás gyógyszeres kezelés kiegészítésére is ajánlott.

Terhesség, szoptatás esetén önmagában is alkalmazható, illetve minden olyan esetben, amikor a gyógyszeres terápia nem megoldható. Kizárólag az allergiás szénanátha szakorvosi diagnózisa esetén alkalmazható! A tünetek súlyosságától függően 4 vagy 6 kezelést kapnak a betegek (heti 2 vagy 3 kezelés). A kezelések egyetlen mellékhatása az orrnyálkahártya kiszáradása, mely A-vitamin olajjal megelőzhető. Hatása gyors és tartós, az ismételt kezelések fokozzák a toleranciát az allergénnel szemben, ezért a Rhinolight alkalmazása lehetőséget nyújthat a végleges gyógyulásra.

Mikor kell arra gondolni, hogy az orrpanaszokat allergia okozza:

Alapos a gyanú az orrnyálkahártya allergiára, ha a családban már előfordult valamilyen allergiás megbetegedés. Megfigyelések szerint az elsőszülött gyermekeknél gyakoribb az allergiás megbetegedés. Fiúgyermekeknél lényegesen gyakoribb az allergia. Az allergiában szenvedőkben a panaszok mindig azonos évszakhoz, meghatározott helyhez (pl. öreg lakás) kötődnek. A tünetek csak bizonyos tevékenységgel kapcsolatosak (Pl. mezőgazdasági munka). Allergia állhat a háttérben, ha a jellegzetes tünetek bizonyos ételek elfogyasztása után jelentkeznek. Ugyancsak allergiára kell gondolni, ha 7-10 napnál hosszabb ideje tartó vizes orrfolyás szerepel a panaszok között. Az orrpanaszok láz nélkül jelentkeznek és a tünetek antibiotikus kezelésre nem gyógyulnak

Tanácsok az allergiás szénanáthában szenvedőknek:

Kerüljék a szabadtéri munkavégzést (pl. fűnyírást, szénagyűjtés). Mellőzzék a szabadtéri sportokat. Lehetőleg naponta mossanak hajat. Száraz szeles időben keveset tartózkodjanak a szabadban, maradjanak lakáson belül. Ilyenkor a lakás és az autó ablakait tartsák zárva. Használjanak légkondicionálót, pollenszűrőt a lakásban, autóban. Ne aludjanak nyitott ablaknál. Ruhát ne szárítsanak, ágyneműt ne szellőztessenek a szabadban. Naponta mossák orrjáratainkat a tenyérből felszívott langyos sós-bikarbonátos vízzel vagy Sterimar oldattal. Panaszokat okozhat bizonyos gyümölcsök, zöldségek fogyasztása, mert hasonló allergéneket tartalmazhatnak, mint a pollenek (keresztreaktivitás).

Az allergiás nátha tüneteinek kialakulásáért leggyakrabban különféle fák, füvek, virágok és gyomok pollenjei felelősek, amelyek a növények virágzásától függően néhány hétig, néhány hónapig tartanak. A tünetek súlyossága az aktuális pollenszámtól függ, de környezeti, nem-specifikus tényezők (pl. légszennyezés), és a beteg fizikai és lelki állapota is módosítja a panaszokat.

Az egész évben fennálló ún. perenniális (perzisztáló) allergiás orrnyálkahártya gyulladás kiváltásáért többnyire a háziporban levő atkák, a penészgomba spórái valamint az állatok szőre, tolla esetleg különféle foglalkozási anyagok felelősek. A tünetek megegyeznek a szezonális allergiás nátha tüneteivel, de dominál az orrdugulás és gyakori szövődmény az orrmelléküreg gyulladás.

Napjainkban a Rhinolight fényterápia meglehetősen nagy publicitást kap a különféle médiumokban. Sok allergiás orrnyálkahártya gyulladásban szenvedő beteg fogalmaz meg olyan kérdéseket a kezeléssel kapcsolatosan, amelyekre a kezelés vállalása előtt választ szeretne kapni.

Az alábbiakban a kezelésre történő jelentkezés előtt a betegekben felmerülő leggyakoribb kérdésekre adható válaszokat gyűjtöttük egy csokorba, mintegy megkönnyítendő a kezelés vállalását.

Mikor kezdjem el a Rhinolight kezelést?

A várható tünetek megjelenése előtt keressen fel egy olyan allergia centrumot, ahol Rhinolight kezelést végeznek..

Érdemes-e akkor jelentkezni Rhinolight kezelésre, amikor már tombolnak a tünetek?

Igen.

Hol lehet bejelentkezni?

A négy baranyai centrum listája és címe a www.rhinolight.hu honlapon található meg

Hány kezelésre van szükség?

Jellemzően a tünetek súlyosságától függ, de irányadónak lehet tekinteni a következő sémát: heti 2-3 kezelés, 2 héten át. Aki folyamatosan sok mindenre allergiás annak több kezelésre van szüksége, melyet a kezelőorvosával kell egyeztetni.

Mennyibe kerül a kezelés?

A kezelés újdonság volta miatt még nem OEP támogatott az eljárás. Pillanatnyilag csak térítésköteles formában lehet igénybe venni a Rhinolight kezelést, és így egy kezelésért 3800Ft-ot kell fizetni.

Van-e kizáró oka a kezelésnek?

Jelenlegi ismereteink szerint nincsen. 14 év alatti gyermekek esetében kevés tapasztalattal rendelkezünk, ezért gyermekeknek csak kellő körültekintéssel ajánlható.

Eredményezhet-e végleges gyógyulást a Rhinolight kezelés?

Erre a kérdésre az idő rövidsége miatt biztos választ nem tudunk adni, de akiknél már 2 éve tart a kezelés azoknál évről évre egyre enyhébb fokban jelentkezik a szénanátha, és van olyan páciens is, akinél megszűntek a szénanátha tünetei.

Min alapul a kezelés?

Ez egy speciális nagy erejű fénykezelés. Régóta ismert tény, hogy a fény befolyásolja az immunrendszer működését. Az orrban az allergénre adott túlzott imunológiai reakció mértékét csökkenti a Rhinolight.

Fájdalmas-e a kezelés?

Nem fájdalmas. Rövid ideig tart és kellemtelenségektől mentes beavatkozás.

Mennyi időn belül jelentkezik a Rhinolight hatása?

Egyénenként változó, de van, akinek már az első kezelés után is sokkal jobb. Két héten belül szinte mindenki jelentős javulásról számol be.

Van-e mellékhatása a Rhinolight kezelésnek?

Ritkán az első kezelés után felerősödhetnek a tünetek. Ez mindig átmeneti, és gyorsan elmúlik. Előfordulhat még orrszárazság, ezt A-vitamin olaj alkalmazásával meg lehet előzni.

Lehet-e terheseknek Rhinolight kezelést alkalmazni?

Igen - kimondottan ajánlott számukra, mivel a legtöbb gyógyszer alkalmazása ellenjavallt.

Lehet-e sportolóknak Rhinolight kezelést alkalmazni?

Igen, különösen ajánlott olyanoknak, akiknél problémás a szteroid készítmények használata a doppinglista miatt. Valamint az antihisztaminok álmosító hatása is ronthatja a fizikai és szellemi teljesítő képességet, ami a Rhinolight fénykezelés esetén nem jelentkezik.

Használható-e a Rhinolight kezelés egyéb gyógyszerek alkalmazása mellett?

Igen.

Alkalmas-e a Rhinolight kezelés a háziporra és az állati szőrökre való túlérzékenység esetén?

Igen.

Ez egy olyasmi eljárás, mint a Bioptron lámpa?

Nem ez egy orvosi terápiás eljárás. A Rhinolight fényereje többszöröse a Bioptronénak, és csak szakorvosi felügyelet mellett végezhető, emellett teljesen más spektrumú fényt bocsát ki a Rhinolight készülék, mint a Bioptron. A Rhinolight fény un. nagy intenzitású összetett fényt jelent, amelyet eddig sehol a világon nem alkalmaztak allergia kezelésére. A Rhinolight lámpa csak az orrnyálkahártya kezelésére szolgál és az egész világra szóló szabadalmi védettség alatt áll.© 2004-2018 :: OTO-DENT Fül-, Orr-, Gégészet Pécs :: Netmester Produkció :: Infocsoport :: Domain név